Boscamping in Friesland

Boscamping in Friesland? Camping Alkenhaer is een absolute aanrader voor natuurliefhebbers. Onze camping ligt direct aan twee bijzondere natuurgebieden. Hoogveengebied Fochteloërveen aan de ene kant en Nationaal Park Drents-Friese Wold, gelegen op de grens provinciegrens met Drenthe, aan de andere kant. Bij ons kunt u gedurende uw kampeervakantie genieten van veel privacy en gebruik maken van al onze uitstekende faciliteiten.

Hoe lijkt het u om vanaf uw kampeerplaats rechtstreeks de groene natuur in te wandelen of al fietsend de omgeving te verkennen? Weer een reden om een kampeervakantie op camping Alkenhaer in Friesland niet af te slaan!

Kamperen op een boscamping, gelegen aan Nationaal Park Drents-Friese Wold

Zoals gezegd heeft onze camping in Friesland een unieke ligging aan Nationaal Park Drents-Friese Wold. Een natuurgebied om de hoek heeft talloze voordelen. Zo kunt u prachtige boswandelingen en mooie fietsroutes in zowel Friesland als Drenthe maken, maar ook kunt u op geheel eigenzinnige wijze de omgeving ontdekken. Het Nationaal Park leent zich uitstekend voor geocaching en avontuurlijke mountainbikeritjes. 

Bosritten met uw paard in Friesland en Drenthe

Heeft u of één van uw familieleden een paard, dan kunt u in Friesland en Drenthe mooie bosritten maken. De omgeving rondom onze boscamping leent zich namelijk uitstekend voor bosritten te paard. Camping Alkenhaer heeft geen mogelijkheid om uw paard onderdak te bieden. Nationaal Park Dwingelderveld en Drents-Friese Wold behoren tot de grootste natuurterreinen van Nederland en in deze gebieden treft u diverse ruiterroutes. Eén van deze routes loopt zelfs langs onze camping. 

Meer informatie over bosritten in Drenthe? Nabij onze camping bevindt zich het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Hier kunt u verdere inlichtingen krijgen over bijvoorbeeld ruiterroutes door Friesland en Drenthe.