Camping Drents-Friese Wold gezocht? Kom kamperen op Camping Alkenhaer!

Vakantie vieren op een camping Drents-Friese Wold? Ontdek Camping Alkenhaer in Appelscha, een prachtig dorp in Friesland! Natuurliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. Onze groene camping in het bos staat garant voor rust, ruimte en de bosrijke natuur. Zo kunt u niet alleen in de omgeving genieten van de groene omgeving, maar ook op onze ruime kampeerplaatsen of fijne accommodaties. Daarnaast kunt u gebruik maken van luxe faciliteiten die uw vakantie compleet maken.

Geniet van een natuurrijke vakantie op onze camping nabij het Drents-Friese Wold.

Comfortabele kampeerplaatsen nabij Nationaal Park Drents-Friese Wold

Camping Alkenhaer beschikt over ruime kampeerplaatsen op kleinschalige kampeervelden met watertappunten, waardoor u optimaal geniet van veel natuur en privacy. Onze comfortplaatsen beschikken over een stroomaansluiting en eigen water aan- en afvoer. En wilt u kamperen op een van onze kampeerplaatsen met prive sanitair, dan geniet u van nét dat beetje extra voor een comfortabele vakantie. U heeft dan een eigen toilet, douche en wastafel. Op uw kampeerplaats heeft u een aansluiting voor het electra (10Amp).

Goed om te weten: ook met een camper bent u van harte welkom op onze speciale camperplaatsen op onze camping nabij het Drents-Friese Wold!

Overnachten in een Blokhut of Chalet

Wilt u meer comfort ervaren? Overnacht dan in een van onze fijne accommodaties. Wij verhuren compleet ingerichte chalets en blokhut

De chalets hebben een terras met tuinmeubilair, waar u bij mooi weer volop van de zon kunt genieten. De blokhutten zijn ideaal voor een korte fiets- of wandelvakantie en beschikbaar in een standaard- en een plusvariant. U neemt dan zelf uw slaapzakken of bedlinnen mee.

Luxe faciliteiten op onze camping in Friesland

Als campinggast mag u gebruik maken van onze luxe faciliteiten. Zo beschikken wij over uitstekende sanitaire voorzieningen. Heeft u geen zin om te koken, dan kunt u vanaf 17:00 uur terecht in het eetcafé. In het eetcafé kunt u een snack eten of meenemen naar uw verblijf. Vraag bij de receptie naar de openingstijden. 

Voor een vakantie boordevol uitjes, pittoreske winkeltjes en culinaire mogelijkheden hoeft u niet ver voor te reizen. In Appelscha is er veel te zien, te doen en te beleven. Zo vindt u hier het hoogste punt van Friesland. Beklim de Bosbergentoren en geniet van het prachtige uitzicht over het Drents-Friese Wold. Daarna kunt u eventueel plaats nemen op een van de vele terrasjes om uzelf te trakteren om een heerlijk hapje of drankje.

En wilt u met de (klein)kinderen die op bezoek zijn een dagje uit? Breng dan een bezoek aan Attractiepark Duinen Zathe. Met onder andere reusachtige glijbanen, een griezelig spookhuis, achtbaan en overdekte apenkooi beleven zij veel plezier!

De natuurrijke omgeving van onze camping nabij het Drents-Friese Wold, gelegen op de grens van Drenthe en Friesland

Door de prachtige ligging van onze camping, nabij Nationaal Park Drents-Friese Wold zijn er talloze mogelijkheden zijn voor een heerlijk dagje uit. Dit Nationaal Park is gelegen op de grens van Drenthe en Friesland en een van de grootste en mooiste natuurgebieden van Nederland met adembenemende vergezichten op bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. In dit prachtige natuurgebied kunt u fietsen of wandelen, speurtochten houden of bijvoorbeeld een rondje gaan hardlopen.

Maar ook het prachtige natuurgebied Fochteloërveen, een van de laatste hoogveengebieden in Europa, is zeker uw bezoek waard. Naast de ultieme rust en ruimte trekken de zeldzame planten en bijzondere dieren veel bekijks. Vergeet uw camera niet mee te nemen om de mooiste foto’s te maken, misschien spot u namelijk wel een kraanvogel!