Dé natuurcamping in Friesland

Camping Alkenhaer is dé natuurcamping in Friesland en wij vertellen u graag waarom. Kort samengevat geniet u van uitstekende faciliteiten, overnacht u op ruime kampeerplaatsen met veel privacy aan de rand van een prachtig natuurgebied. Hoe bijzonder is dat? U bent slechts een paar stappen verwijderd van Nationaal Park Drents-Friese Wold. En dat is nog niet alles, want ook het hoogveengebied Fochteloërveen ligt aan de camping. Zelfs de nabije omgeving van onze natuurcamping in Friesland is één en al natuur. Wij verzorgen u graag een onvergetelijke vakantie!

Natuurcamping Alkenhaer in Friesland omringd door natuurgebieden

Natuurcamping Alkenhaer in Friesland wordt omringd door hoogveengebied Fochteloërveen en Nationaal Park Drents-Friese Wold. Wij vertellen u graag enkele weetjes over beide parken. Zo heeft Natuurmonumenten bijvoorbeeld een 18-meter hoge uitkijktoren in het Fochteloërveen in gebruik genomen. Vanaf hier heeft u een overweldigend uitzicht over de omgeving. Kortom, dat is zeker een kijkje waard. Als u een verrekijker bij u heeft, neem deze dan sowieso mee. De kans is namelijk groot dat u buitengewone vogelsoorten spot!

Nationaal Park kent een uniek en zeer divers landschap. Van bos, heide en levend stuifzand tot vennetjes en veel cultuurhistorie. Er zijn mooie ruiterpaden en net als in het Fochteloërveen zijn er uitkijkposten voor een spectaculaire view.

Bijzondere natuur van Friesland en Drenthe

Niet alleen rondom onze natuurcamping in Friesland is de natuur bijzonder. Zuidoost-Friesland en Noordwest-Drenthe brengen nog meer verrassingen met zich mee. Zo is de Kop van Drenthe een zeer indrukwekkend gebied, maar Nationaal Park Dwingelderveld bijvoorbeeld ook. Zoals u misschien wel weet is Drenthe erg groen en is Friesland een heel waterrijke provincie. Onder Joure vindt u dan ook het Tjeukemeer en bij Lemmer kijkt u rechtstreeks over het IJsselmeer. De veelzijdigheid van een kampeervakantie op onze natuurcamping wordt hierdoor nog eens extra benadrukt!